Situasi Ayeuna sareng Prospek Chain sareng Pasar PTA

PX mangrupikeun bahan baku utama dina industri poliéster , Parobihan industri dampak anu penting pisan dina industri khusus. pikeun sacara formal asupkeun pamekaran kaayaan diri China dina Panalungtikan Jalan Raya Xylene.

Mimiti, tingali kana suplai PX global sareng kaayaan paménta. Dina domain global China, Korea Kidul, India, Jepang sareng Amérika Serikat rengking lima paling luhur. , salaku produsén panggedéna di dunya, India ogé paménta panggedéna. Alatan pasokan kaseueusan domestik, ampir 60% tina paménta taunan kedah ngandelkeun sareng impor ti nagara tatangga sapertos Koréa Kidul sareng Jepang. Taun 2018, kaluaran PX Cina ngan ukur 10,31 juta ton, sareng volume imporna jangkungna 15,63 juta ton, dina basa sanés, éta kedah ngimpor langkung ti 1 juta ton PX unggal bulan.

Di handapeun bimbingan jurang pasar sareng daya tarik pikeun masihan dukungan kawijakan pengembangan kapasitas produksi xilena Para di Tiongkok lebet era énggal dina taun 2005Pang conto Hengli Petrokimia di Dalian, Petrokimia Shenghong di Lianyungang, Jiangsu Taun 2019, kapasitas produksi PX anyar 4,5 juta juta Perusahaan Petrokimia Hengli, Perusahaan Petrokimia Hongrun, anu dilaksanakeun dina bulan Agustus, sareng Hainan Refining sareng Chemical Phase II, anu dilaksanakeun dina Oktober, parantos sadar operasi komersil. Dina waktos anu sami, dina kuartal kaopat, aya format peluncuran, sareng kamungkinan kamungkinan peluncuran. Diperkirakeun yén kapasitas produksi énggal ngahontal 10,3 juta ton dina sataun, naék kana 53% tina waktos anu sami taun ka tukang. Ti 2020 dugi 2022, masih bakal aya 25 juta ton, sareng kapasitas énggal bakal dipasukan sakedap.

Ngalawan latar tonggong pasokan domestik anu ngalangkungan suplai PX Cina sareng pangharepan paménta parantos nyata. Kalayan ékspansi anu gancang dina produksi produksi PX Tiongkok, pola suplai waktos sareng paménta di Asia Tenggara bakal laun janten lebar, sareng upami jarak biaya anu leres sareng kauntungan, éta ogé tiasa diékspor ka nagara-nagara anu sela paménta. Hubungan perdagangan sareng Asia Tenggara , Aya kamungkinan ogé ékspor hiji arah anu janten perdagangan silang

Tina sudut pandang suplai global sareng pola paménta, China mangrupikeun sumber suplai pangbadagna di dunya, tapi ogé konsumen anu panggedéna. Kapasitas produksi taunan Tiongkok nyaéta 52.29 juta ton, ngitung langkung tina satengah tina sajumlah dunya. Ti sudut pandang aliran perdagangan global, total impor impor China nyaéta 760 rébu ton, utamina ti Thailand, Taiwan sareng Koréa Kidul.

Tina kaayaan suplai domestik, tren kauntungan mangrupikeun indikator suplai PT domestik. Dina taun 2011, PHP asup kana kapasitas ékspansi, nyababkeun wabah konsentrasi kapasitas produksi, anu nyababkeun pemulihan ageung tingkat kauntungan PDA. Dina kaayaan anu kompetitif, tren kauntungan jangka panjang condong kurang, sababaraha kapasitas produksi mundur parantos dileungitkeun, sareng pasokan sareng paménta condong ketat.PT kabuka taun 2017, PK asup kana tahap ningkatkeun nilai kamakmuran. Dina taun 2019, tingkat kauntungan PTA sakali naék dugi ka 1700 yuan per ton.PK ngagiring dina gelombang produksi produksi puncak.

Dampak ku Pamutahiran Lingkungan Lingkungan, ngagancangkeun poliéster, ékspansi kapasitas Konsentrasi industri poliéster parantos lami ningkat, anu mangrupikeun trend utama industri poliéster nembe dua taun. Dipirig ku ékspansi, ékspansi poliéster, persaingan bertambah, sahingga tingkat kauntungan samentawis turun sacara signifikan, kapasitas produksi poliéster ka hareup caket.

Kusabab ékspansi ranté industri henteu disinkronisasi, tahap atah bahan anu kuat dikomprés tingkat kauntungan poliéster tutuwuhan, fenomena leungitna kauntungan poliéster salami sataun. Ti sudut pandang tren masa depan, pengurangan suplai poliéster ngarambat di masa depan, ogé kendala prosés sareng biaya produksi anu langkung saé pikeun ékspansi kauntungan poliéster. Tapi, gesekan perdagangan Sino-AS bakal mangaruhan pasar ka tingkat tertentu. Tarif pemprosesan tekstil Cina bakal langsung mangaruhan ékspor pakean Cina ka Amérika Serikat, sanaos aya tanda pamutahiran dina rundingan perdagangan Sino US anyar. Hubungan Sino-AS imposina tarif China dina tékstil ngagaduhan dampak langsung kana ékspor pakean China ka Amérika Serikat. Sanaos aya tanda anu épéktip dina rundingan perdagangan Sino-AS anyar, tékstil EU sareng halangan perdagangan khusus ngalawan China parantos ningkat dina taun-taun ayeuna, sareng trend éta jelas pisan. Ieu bakal langsung mangaruhan ékspor Cina.

 


Waktu kirim: Aug-21-2020